Ultralyd blir tilgjengelig!

I 1998 feiret Tre Små Kinesere sitt tiårsjubileum med å utgi de to platene Ultralyd og Storeslem med én måneds mellomrom. Mens Storeslem ble utgitt som et vanlig album, kom Ultralyd ut i et begrenset opplag som raskt ble revet vekk fra hyllene. Siden da har plata vært utilgjengelig, med mindre du var blant de 3500 som fikk sikret seg et eksemplar. Dette blir det endelig en endring på nå! 18. mars vil Ultralyd bli tilgjengelig digitalt – både for strømming og nedlasting.

Ultralyd måter vi Tre Små Kinesere på sitt mest lekne og energiske. Da Dagbladet anmeldte plata, skrev de blant annet at «makan til overskudd og spilleglede er det lenge siden Tre Små Kinesere har vist» og trillet terningen til 5! Stilmessig spenner det bredt, fra sambarytmer på «Barsopsen» og den ska-aktige «Kjærringan på Bagatell» – til klassiske kineserpop-perler som «Kæm e du?» og «Alt klart», sistnevnte kunne med sitt akustiske lydbilde glidd rett inn på debutplata 365 fri. Til tross for dette musikalske mangfoldet oppleves plata som bemerkelsesverdig helhetlig, noe som kanskje skyldes at låtene har bevart et rått og livepreget uttrykk. Og kanskje er det dette som gjør at Ultralyd også låter så friskt i dag, hele 18 år (!) etter at den ble utgitt? Denne lille perlen av en plate har lenge vært en godt bevart hemmelighet i bandets diskografi, og det er en begivenhet når den nå endelig gjøres tilgjengelig på alle digitale plattformer. Aldri har Tre Små Kineseres røtter i rocken kommet tydeligere frem enn på Ultralyd. Det er det ingen grunn til å holde hemmelig.

Én tanke om “Ultralyd blir tilgjengelig!

  1. Heisann! Veldig bra at «Ultralyd» er tilgjengelig på Spotify, det setter jeg stor pris på. Men et lite spørsmål: Foreligger det noen planer om å utgi «De aller bæste fra Tre Små Kinesere» på Spotify. Jeg savner nemlig å høre «Soleplassland» og «Bare på film» – to perler på hver sin måte. – Frode.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *