Ulf: -Vi har laget en klassisk kineserplate

Det nærmer seg utgivelse av ny kineserplate med stormskritt. Vi sendte Ulf noen spørsmål for å høre om gutta er i rute.

SOLEPLASSLAND: Hei, Ulf! «Godt i gang med niende studioalbum, med ventet utgivelse i månedsskiftet mai/juni» – slik lød comebackbeskjeden i mars. Hvordan ligger dere an?

ULF: Hallais! Jo no e vi endelig ferdig, etter en hard periode med miksing te langt på natt og mastering opp og ned i mente. Deilig!

S: Gratulerer med det! «Gode Daga» har vært på lufta en stund nå, og de av oss som var på Royal Garden fikk også høre de nye låtene «Ankerfeste», «Trikken» og «Zeppelin & Amazon». Hvordan har responsen vært på det nye materialet så langt?

U: For mæ virke det som folk på konserten va fornøyd med nylåtan, dem hørt etter med store øra. Radiosingelen har også fått god respons.

S: Dette blir det niende kineseralbumet – hvordan vil du plassere det i forhold til de andre åtte? Hva knytter det til dem, og hva gjør at det skiller seg ut?

U: Det e jo et vanskelig spørsmål. Når du har holdt på så leng som vi har, bli det nesten et ‘problem’ at vi har gamle sanga som har gjort sånn inntrykk at dem nesten bli uslåelig for en ny låt. Men vi trur at vi har klart å lag ei klassisk kineserplate, med glade og triste låta, alvorlige og toillate om hverandre – også e KONTRAbassen tebake for fullt!

S: I mellom «Gammel Sykkel» og denne plata ga du ut soloplata «Ingen Andre». Hvordan har det vært å gå tilbake til Tre Små Kinesere igjen?

U: Det føles som å kom hjem, både på den ene og den andre måten, samme rotet som alltid, men det e HJEM!

S: I år er det 20 år siden «365 fri» kom ut. Hva har vært høydepunktene i løpet av de årene, og hvordan ser du for deg fremtiden til Tre Små Kinesere nå?

U: 365 fri va jo et høydepunkt i sæ sjøl, ellers har det vært en god del herlige konsertøyeblikk, særlig huske æ konsertan på Samfundet i Trondhjem, og vi laga et par andre album som også hold sæ godt. I framtida håpe æ vi kan spill mang konserta igjen også på Samfundet!

S: Det tror jeg ikke du er alene om å håpe! Til slutt en liten oppklaring – Tre Små Kinesere er jo som kjent deg på gitar og vokal, Øystein på piano/trekkspill og Truls på bass – men hvem spiller egentlig trommer i Tre Små Kinesere?

U: Vi hadd ei vareopptelling for ei stund sida og kom frem te at 22 stykker hadd vært innom iløpet av åran! Akkurat no e det Freddy Bolsø fra Kristiansund, men han leve farli!

Tekst: Rune F. Hjemås / Soleplassland.net

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *