Solas RBK-prosjekt

! Se bilder fra innspillingene her !

Sola Johnsen, kjent som trommis i legendariske DumDum Boys samt ikke mindre legendariske Motorpsykkel, lanserte høsten 2000 sin idé om å gi ut en CD der ulike Trondheimsrockere hyller Rosenborg Ballklub gjennom en rekke musikalske bidrag. Det skulle ikke være nødvendig å nevne at kompis Ulf Risnes var en av de første som dukket frem som bidragsyter i dette prosjektet. Andre akutelle band som har blitt nevnt, er Motorpsycho, Tugboat, Adamseplene, Sanderfinger, Cadillac og DDE.

Like før jul kom første smakebit på prosjektet – en julesingel signert Ulf Risnes. «Den jule Rosenborgsangen», akkompagnert av Knutsen & Ludvigsen, ble godt mottatt og gikk blant annet inn på Norges offisielle singelliste, VG-lista topp 20, i uke 51. Likevel kommer ikke låta til å bli med på det endelige albumet, som det ennå ikke er funnet noe navn på.

Oppdateringer:

#040401
Innspillingene av RBK-CD’en går nå mot slutten, og det er hektiske dager i Krypten. Blant de allerede ferdig innspilte låtene finner vi en tøff rockelåt av Sola Johnsen med Kjartan Kristiansen på gitar («Rosenborg»), et samarbeidsprosjekt mellom Motorpsykkel og Øystein Dolmen i beste Knutsen og Ludvigsen-stil («Vi e ikke deppa») pluss en ganske funky låt med Ola By Rise på vokal («På Lerkendal»). I tillegg er låta «Erik, Bent & Roar» med Tre Små Kinesere og Åge Aleksandersen så godt som ferdig. RBK-gutta er også med og korer, på låta «En gammel grime» som handler om en død hest og Ole Dalen. Blant de øvrige bidragsyterne finner vi også D.D.E. og Soda.

Med andre ord kommer det til å bli en allsidig plate, med noe for enhver smak. Felles for alt er at det på en eller annen måte handler om Rosenborg. Opprinnelig var planen at utgivelsesdatoen skulle sammenfalle med seriestarten, men ettersom seriestarten nærmer seg med stormskritt, spørs det om det spøker litt for den datoen nå. Forhåpentligvis vil det bli ferdig en singel til utgivelse innen seriestart, og da står det antakelig mellom Sola Johnsen og Åge / Tre Små Kinesere sine bidrag.

#170401
Mye frem og tilbake når det gjelder den kommende RBK-CD’en. For tiden jobbes det på spreng for å få ferdig CD’en til RBK’s andre hjemmekamp, mot Tromsø den 8. mai. Blant annet så skal det legges på vokal på en låt med Bare Are fra NRK P3. Det var også meningen at Christer George skulle delta med en egen låt, men det ser det rett og slett ikke ut til å bli tid til.

I motsetning til hva som tidligere har vært planlagt, ser det nå ut til at ingen singler vil bli sluppet i forkant av utgivelsen.

#150601
Adresseavisens anmelder Terje Eidsvåg gir litt blandet kritikk til den nye RBK-CD’en «Spæll mæ», men ender opp med en firer på terningen og konkluderer med at «som fotballplate betraktet, er ikke det så aller verst».

Programmet for utgivelsesdagen, lørdag 16.6, ser slik ut:
» Først markering på Moholtsenteret ved Scandic Hotell der flere av de deltakende artistene vil stille opp.
» Så går turen til Lerkendal der Rosenborg møter Lillestrøm. I pausen fortsetter markeringen av utgivelsen, blant annet med visning av de tre videoene som er spilt inn.
» Etter kampen, kl. 21.00, er det nachspiel på Bajazzo med konsert som begynner ca. kl. 23.00. Her vil de fleste artistene som deltar på CD’en opptre, noe som inkluderer både Tre Små Kinesere og Motorpsykkel. I tillegg skal Ulf opptre sammen med Knutsen og Ludvigsen. Inngang på Bajazzo koster 70 kr.

Les også:
» Knutsen + Ludvigsen + Risnes = sant
» Rosenborg-cd om en måned
» Rosenborg-koret vrakes
» Spæll mæ!
» Kjernen jubler over ny RBK-plate
» Rosenborg e ikke deppa
» Hymne til Rosenborgs kjerne
» Anmeldelse i UT-magasinet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *