Norgesturne 2002

Dette er Kinesernes egen rykende ferske rapport fra norgesturneen! Teksten er i hovedsak skrevet av Øystein og trommis Arve.

Tut Tut! Ørn Ørn! – 3SK på veien igjen.

Bandet låter helt fantastisk, Baard spiller i moll, selv om Terje Storli fra Stage Dolls påstår at det ikke finnes dur og moll på bass. Ulf synger i dur. Øystein har barbert månen og Ketil har barbert øyelokkene pga stadig søvnmangel. Arve har fått bart på tissen (kjønnsmoden) og det begynner å lukte ganske stramt bakerst i bussen, jfr bildet DDE i baksetet.

Torsdag 29. aug.

I Elverum spilte vi ca på et diskotek som heter Alexis. Alexis snakket en dialekt som var helt særegen, og komplimentene strømmet over han. Men bare fra språkelskeren Ulf. Fundamentet for et nytt vennskap var lagt. Showstart allerede kl 0030 (det er nesten som å være i Trondheim). Vi åpnet med Hei Verden, og derifra gikk det bare bedre og bedre! Det var morsomt å spille igjen. Den mannlige delen av publikum var av typen: «VÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL’RENGAAAAAAAA!!!!!!» Og nesten fulle nok til å sjekke opp damer. Våre tanker gikk til damene: «Det blir som å være elg i elgjakta». Stikkord; skadeskutt.

På tide å dra videre, tenkte vi. Hva venter på Geilo…

Fredag 30. aug.

Morgenen starter med et fortvilet søk etter en ekte ELVERUM t-skjorte, dessverre fåfengt. Så vi satte av sted i vår trege og trange Mitsubishi, og dagens etappe på 36 mil var i gang.

Etter mye opp og opp kom vi fram til Geilo og et glimrende måltid, turneens gastronomiske høydepunkt hittil. Vi hopper over lydprøven for første gang, proffe etter en jobb! Hotellet var denne gangen ei finfin hytte, hvor det sosiale sto i høysetet.

Den Lille Blå Kafe var et trivelig lite sted, med Jon som glimrende innehaver, og hønefoss lyd som glimret med sitt fravær. Men med en bærepose godt humør og litt pågangsmot fikk
Ketil produsert en feedback her og der.

Konserten var en artig opplivelse, åpnet med Ikke Vær Dum – det har vi aldri gjort før. Bandet spilte med sterk konkurranse fra Hellbillies som spilte på hjemmebane i nabobygda ÅL, men stedets lokale kineser-fan påsto at konserten var glimrende: det er ingen tvil: Norge For Kinesere!

Lørdag 31. aug. (Baards bursdag)

Nå begynner det endelig å svinge! Etter at vår grense på 300 svinger var oppbrukt, fulgte 300 svinger til, og enkelte begynte å finne stillinger i bilen svært få bilkonstuktører har prioritert (jfr tysk komfort)

Etter en del krangel med girboks og ratt kom vi faktisk nedpå en litt bredere gårdsvei, og denne (E 18) ledet oss helt fram til Arendal

Arendal, alle rutebilstasjoners vugge, (tenk om Mekka rev KABA) er en vakker by, med et blandet rykte. For oss fungerte Bakgården perfekt; med ca 150 indremosjonister som var glade for å få klappet og ledd litt. Tror jeg har dekning for å si at hittil var dette turneens desiderte høydepunkt.

Søndag 1. sept.

Porsgrunn, en vakker by med en altfor bred elv ble begunstiget med en konsert i trioformat, hvor Arves fravær (han spillte med Dipsomaniacs i Oslo) tvang fram en fantastisk konsert, fylt av vidd og et Emenemt sceneshow (takk Øyst). Publikum var overraskende få, men glade og opplivet av kinesernes besøk.

Neste er Haugesund, Kvarteret i Bergen, Åkrehavn syd for Haugesund, så er det Stavanger. Formen er stigende. Vi angrer oss.

Alt går på rutinen, står å snakke bare tull;

Hilsen Kineserne.

Ps. Kom og se! Kom og hør!

Ankomst Gardermoen

Blader

Blinkskudd 1

Blinkskudd 2

Blinkskudd 3

Blinkskudd 4

Blinkskudd 5

Blinkskudd 6


DDE i baksetet

Dipso på rockefela

Dipso 2

Dipso 3

Fint

Ketil kokos

Ketil v bagasjebåndet

Lobby Sanderstølen

Notodden

Pilot

Rockearve

Sanderstølen

Tre Små på tur


Tysk komfort

Ulf

Alle foto: Arve Gulbrandsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *