Tre Små Kineseres beste

Etter vel 10 år som et av de mest populære poporkestre i landet, har det endelig blitt tid for å samle det beste fra Tre Små Kinesere på en CD. Utgivelsesdato for praktverket er satt til sommeren 2001, navn og låtliste er foreløpig ikke klart. Coveret vil som vanlig Øystein Hegge stå for.

Ingen nye låter

Sannsynligvis vil det bli snakk om rundt 20 sanger, alle kjente og kjære kineserhits. Noen nye låter blir det med andre ord ikke, men et trekkplaster vil jo klassikeren «Soleplassland» bli, ettersom den for første gang vil bli å finne på CD i originalversjon. Dessuten er det planer om å ta med videoen til «Soleplassland» på CD’en – som en interaktiv bonus for de med PC.

Takker fansen

Høsten 2000 inviterte vi de besøkende på Soleplassland.net til å komme med sine forslag til hvilke låter som skulle være med på samlingen, og responsen var god. Alle forslagene er nå overlevert Ulf Risnes, og vil bli tatt med i vurderingen når låtene skal plukkes ut. Dette vil naturligvis bli en svært vanskelig oppgave, og det blir meget spennende å se hvilke låter som tilslutt ender opp som de utvalgte.

Tre Små Kinesere vil gjerne takke alle som har bidratt med forslag, og som en liten påskjønnelse har vi trukket ut fire av innsenderne som får hver sin eksklusive Tro Håp & Kjærlighet T-skjorte. De heldige vinnerne er:

» Petter Helland
» Steinar Øian
» Frode Dahl
» Trygve Mellvang

Fansens låtliste

Etter en endelig opptelling, viser det seg at det er disse låtene som er mest populære blant kineserfansen (rangert etter antall stemmer):

1. Soleplassland
2. Klassebildet
3. 365 fri
4. Café yé yé
5. Faren min
6. Agnar Mykle
7. Det hørtes så enkelt ut
8. Svartlamon
9. Eplekake m/krem
10. Hei verden!
11. Hjertemedisin
12. Ingen blir igjen
13. Jævel på lur
14. Kjærlighet
15. Dørstokkmila
16. Kamerat pære
17. Tyven
18. Viktig ærend

Oppdateringer:

#260501
Arbeidet med RBK-CD’en og andre prosjekter har gjort at Kineserne nok en gang har vært nødt til å utsette sin egen samle-CD. Ulf sier til Adresseavisen at Kineserne var innstilte på å lage CD’en i vinter, men da var plateselskapet så sløve at det ikke ble noe av det. Nå er det Kineserne som ikke har tid.
Ulf sier at Kineserne i løpet av kort tid vil kontakte Sony Music for å prøve å komme frem til en fremdriftsplan. Også Per Østmark hos Sony tror de vil bli enige om en plan for prosjektet snart.

#020601
Utgivelsesdato er nå endelig bestemt til januar 2002! Repertoiret er ikke valgt ut ennå, men det vil bli en såkalt «populær profil» på den, dvs at de mest kjente fra radio etc. vil bli prioritert. Det vil selvfølgelig igjen si at en drøss gode låter vil bli utelatt, men slik er jo en samle-cds natur. Kineserne skal også i studio til høsten for å spille inn noen splitter nye julesanger, som naturligvis også vil bli å finne på «best of»-samlingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *